Startpagina NHGDoc alert

Op de startpagina ziet u in één oogopslag over welke domeinen NHGDoc een advies geeft. U bepaalt zelf welke u relevant vindt om te lezen voor uw patiënt.

Startpagina of tabblad prioriteiten
U ziet deze startpagina zodra u op een groene NHGDoc knop klikt (er staat geen advies voor u klaar voor het ingestelde prioriteitsniveau).
Klikt op een gele NHGDoc knop (er zijn hoge prioriteitsadviezen)? Dan komt u eerst terecht op het tabblad prioriteiten. Lees hier meer informatie.

Kleur van de buttons op de startpagina
Er is een advies voor deze patiënt
Er zijn geen adviezen voor deze patiënt.
U heeft de categorie/het domein uitgezet voor meldingen. In dit voorbeeld is er wel 1 advies beschikbaar.

Uitleg iconen op de buttons: prioriteit
Een advies waar u prioriteit aan heeft gegeven voor deze patiënt of alle patiënten.
Een advies met hoge prioriteit.
Een advies met een middelhoge prioriteit.
Geen icoon: geen advies of een advies met lage prioriteit.

Klik hier voor meer uitleg over de prioriteitsindeling.

Categorieën
Voor ieder domein zijn de adviezen opgedeeld in de categorieën “Dossier”, “Beleid” en “Medicatie”. Het getal binnen de gele button geeft aan hoeveel adviezen er zijn. U gaat naar het betreffende advies door te klikken op de domeinnaam, of door te klikken op een gele button.

Ziektelastmeter COPD
Staat er voor de patiënt een advies klaar voor COPD? Dan heeft u ook direct toegang tot de Ziektelastmeter COPD. Klik op de ballonnen en de Ziektelastmeter COPD opent in een nieuw scherm. Meer informatie vindt u hier.

De Ziektelastmeter COPD is beschikbaar voor alle MicroHIS gebruikers. Vanaf april 2018 is deze functie beschikbaar voor alle HIS-en met NHGDoc.

Instellingen wijzigen
Met de knoppen aan de rechterkant kunt u de instellingen per domein wijzigen. Zo kunt u een heel domein uitzetten, of slechts een bepaalde categorie (dossier, beleid en/of medicatie).

Als u op een groene NHGDoc knop klikt (er zijn alleen adviezen van lage en/of middelhoge prioriteit beschikbaar), dan komt u direct op de startpagina terecht. U kunt de startpagina zelf aan- of uitzetten middels de schuifbutton onderaan de startpagina. Indien u de startpagina uitzet komt u bij het klikken op de NHGDoc knop direct in de adviezen terecht.

Wilt u toch graag de startpagina bekijken terwijl u deze heeft uitgezet? Klik dan bovenin NHGDoc op ‘Start’. Hier kunt u onderin de startpagina ook weer aanzetten.

functionaliteiten-startpagina-aan-uit

Op de startpagina staat tevens een knop ‘Bijwerking’. Via deze knop kunt u:

1. Naar de Bijwerkingzoeker gaan, zia de button “zoek op bijwerking”. Met de Bijwerkingzoeker in NHGDoc zoekt u eenvoudig of de bijwerking het gevolg kan zijn van een actueel geneesmiddel van de patiënt.
2. Een bijwerking melden bij het Lareb. NHGDoc vult waar mogelijk het online meldformulier al zoveel mogelijk automatisch voor u in. Bovendien kunt u kiezen om de bijwerkingen direct te melden of op een later moment. Kiest u ervoor om het formulier op een later moment verder in te vullen, dan ontvangt u een e-mail met een link naar het meldformulier. Makkelijk, snel en wanneer het u uitkomt!

functionaliteiten-startpagina-bijwerking