Bricks Huisarts (BH) – voorheen TetraHIS

Automatische adviesaanvraag

Nadat u een consult heeft gestart, ziet u rechts bovenin een grijze NHGDoc knop. Op de achtergrond wordt binnen enkele seconden het NHGDoc advies verwerkt. Vervolgens verandert de kleur van de grijze NHGDoc knop in geel of groen. Klik op de gele knop om het advies te bekijken.

Handmatige adviesaanvraag

Rechts bovenin uw scherm klikt u met de rechter muisknop op de tekst in de box “Algemeen”. In het pop-up venster dat verschijnt, klikt u op “NHGDoc”. U kunt vervolgens kiezen uit drie NHGDoc opties:

 • Alert aanvragen
 • Instellingen
 • Overzicht alerts

tetrahishandmaanvraag

U klikt op “Alert aanvragen” en ziet een pop-up met de tekst “alert wordt opgevraagd”. Vervolgens ziet u rechts bovenin een gele of groene NHGDoc knop. Klik op de gele knop om het advies te bekijken.

Kleuren van de NHGDoc knop

De NHGDoc knop is geel. Er is een NHGDoc advies van hoge prioriteit (standaard instelling) óf vanaf het prioriteitsniveau dat u heeft ingesteld. Klik op de NHGDoc knop om het advies te lezen.

De NHGDoc knop is groen. Er is een check uitgevoerd en er staat geen NHGDoc advies klaar óf de adviezen zijn van een lager prioriteitsniveau dan wat u heeft heeft ingesteld. Als u op de groene NHGDoc knop klikt heeft u wel toegang tot alle functionaliteiten zoals rapportages van NHGDoc.

De NHGDoc knop is grijs. Deze knop ziet u rechts bovenin als u een consult heeft gestart. Op de achtergrond wordt binnen enkele seconden het NHGDoc advies verwerkt. Vervolgens verandert de kleur van de grijze NHGDoc knop in geel of groen. Klik op de gele knop om het alert te bekijken. Voor de betekenis van de groene NHGDoc knop, zie de uitleg hierboven.

De NHGDoc knop is rood. Er is een communicatiefout tussen uw HIS en NHGDoc. U kunt proberen om handmatig een advies aan te vragen. Krijgt u weer de melding van een communicatiefout? Neem dan contact op met de NHGDoc helpdesk: nhgdochelpdesk@expertdoc.nl

Overzicht NHGDoc adviezen

Het is ook mogelijk een overzicht aan te vragen van reeds afgegeven adviezen voor één patiënt. Rechts bovenin uw scherm klikt u met de rechter muisknop op de tekst in de box “Algemeen”. In het pop-up venster dat verschijnt, klikt u op “NHGDoc”. Vervolgens kiest u voor de optie “Overzicht alerts”.

Registreren hoofdbehandelaar

Is uw patiënt onder behandeling bij een specialist? Dan krijgt u geen advies voor deze patiënt als u de specialist noteert in uw HIS, bij de volgende ziektebeelden: astma, atriumfibrilleren, COPD, CVRM, diabetes, hartfalen, osteoporose/fractuurpreventie, schildklieraandoening, nierfalen. U dient dan wel op de juiste plaats in het medisch dossier de hoofdbehandelaar vast te leggen.

U kunt de hoofdbehandelaar vastleggen als bepaling, dit gaat als volgt:

 1. Zoek een patiënt op
 2. Start een consult
 3. Ga naar de Metingen tab
 4. Ga naar de Invoeren tab
 5. Zoek onder “Selecteer losse bepalingen” op, bijvoorbeeld, “hoofdbehandelaar” (of een deel hiervan)
 6. Dubbelklik op de hoofdbehandelaar dat u wilt vastleggen
 7. Rechts in het scherm verschijnt de gekozen hoofdbehandelaar
 8. Kies de gewenste optie
 9. Klik op Opslaan