Promedico-ASP (PR)

Automatische adviesaanvraag

Elke avond wordt een NHGDoc adviesaanvraag uitgevoerd voor alle patiënten, die voor de volgende dag een afspraak hebben gemaakt. Voor patiënten die op dezelfde dag bellen en komen voor een afspraak, wordt realtime een adviesaanvraag uitgevoerd zodra u patiëntendossier opent.

Handmatige adviesaanvraag

U zoekt en selecteert een patiënt via de menuoptie “Medisch dossier” en klikt vervolgens op:
1) “NHGDoc”
2) tabblad “Alerts”
3) knop “Alert aanvragen”.

U ziet nu een gele of groene NHGDoc knop. Klik op de gele knop om het alert te bekijken.

Kleuren van de NHGDoc knop

De NHGDoc knop is geel. Er is een NHGDoc advies van hoge prioriteit (standaard instelling) óf vanaf het prioriteitsniveau dat u heeft ingesteld. Klik op de NHGDoc knop om het advies te lezen.

De NHGDoc knop is groen. Er is een check uitgevoerd en er staat geen NHGDoc advies klaar óf de adviezen zijn van een lager prioriteitsniveau dan wat u heeft heeft ingesteld. Als u op de groene NHGDoc knop klikt heeft u wel toegang tot alle functionaliteiten zoals rapportages van NHGDoc.

De NHGDoc alertknop is grijs. Voor dit patiëntendossier is geen recente adviesaanvraag uitgevoerd. U kunt handmatig een advies aanvragen. U zoekt en selecteert een patiënt via de menuoptie “Medisch dossier” en klikt vervolgens op 1) “NHGDoc”, 2) tabblad “Alerts”, 3) knop “Alert aanvragen”. U ziet nu een gele of groene NHGDoc knop. Klik op de gele knop om het alert te bekijken. Voor de betekenis van de groene NHGDoc knop, zie de uitleg hierboven.

De alertknop is rood. Er is een communicatiefout tussen uw HIS en NHGDoc. U kunt proberen om handmatig een advies aan te vragen. Krijgt u weer de melding van een communicatiefout? Neem dan contact op met de NHGDoc helpdesk: nhgdochelpdesk@expertdoc.nl

Registreren hoofdbehandelaar

Is uw patiënt onder behandeling bij een specialist? Dan krijgt u geen advies voor deze patiënt als u de specialist noteert in uw HIS, bij de volgende ziektebeelden: astma, atriumfibrilleren, COPD, CVRM, diabetes, hartfalen, osteoporose/fractuurpreventie, schildklieraandoening, nierfalen. U dient dan wel op de juiste plaats in het medisch dossier de hoofdbehandelaar vast te leggen.

De hoofdbehandelaar is een bepaling die bij de uitslagen in het Medisch Dossier in te voeren is. LET OP: voor elke indicatie is er een aparte bepaling, bijvoorbeeld voor diabetes is dat de hoofdbehandelaar diabetes.

U kunt dit op de volgende wijze vastleggen:

  1. Kies Medisch Dossier / Uitslagen.
  2. Klik links in het scherm op “Losse uitslag invoeren”.
  3. Het scherm “Losse uitslag” verschijnt. Klik op het vergrootglas-symbool achter de bepaling.
  4. Type een memocode of deel van omschrijving van de bepaling in waarvoor een uitslag ingevoerd moet worden. Beperk de lijst eventueel door een materiaal, bijzonderheid of groep te selecteren en klik op “Zoeken”.
  5. De zoekresultaten worden onder de zoekopdracht getoond. Klik op een bepaling om deze te selecteren voor invoer.
  6. Het invoerscherm verschijnt, vul de waarde van de uitslag in en klik op “Opslaan”.
  7. Het overzichtsscherm “Alle uitslagen” wordt getoond met bovenaan de nieuw ingevoerde losse uitslag.