Directeur Eric Grosfeld over de vernieuwde Bijwerkingzoeker

Published by Meefa Hogenes on

Eric Grosfeld (Managing Director ExpertDoc)

De afgelopen 5 jaar kon u als gebruiker van NHGDoc gratis gebruik maken van de Bijwerkingzoeker. De Bijwerkingzoeker behoort inmiddels tot één van de meest gewaardeerde functionaliteiten in het product. Veel gebruikers gebruiken hem op dagelijkse basis. Omdat het zo veel gebruikt wordt kregen wij echter ook veel verzoeken van gebruikers voor verbeteringen. Met name op het gebied van de zoekfunctie.

Omdat de functionaliteit gratis werd aangeboden naast alle andere content in NHGDoc, was het niet mogelijk om deze verder te vernieuwen. We hebben daarom na lang overwegen een belangrijke keuze gemaakt om de Bijwerkingzoeker in een betaalde vorm aan te bieden. Met de bijdrage die we op deze manier ontvangen kunnen we de Bijwerkingzoeker up-to-date houden en verder gaan verbeteren en vernieuwen.

‘Voor de enorme hoeveelheid werk die erachter zit om de Bijwerkingzoeker in de lucht te houden, is de €120 euro per normpraktijk per jaar echt een kleine vergoeding’, aldus Directeur Eric Grosfeld. ‘Ondanks het feit dat veel mensen denken dat er in Nederland een database met bijwerkingen per geneesmiddel beschikbaar is, bestaat deze echter niet. Daarom hebben wij ervoor gekozen een eigen database aan te leggen. Deze moet we onderhouden, up-to-date houden, actualiseren en waar nodig vernieuwen. Dat kost veel werk. Om de functionaliteit te kunnen blijven aanbieden, vragen wij daarom deze vergoeding’.