ExpertDoc ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd

Published by aegrosfeld@expertdoc.nl on

v.l.n.r.: Bart Versluis (Account Manager Brand Compliance), Karin Scheidel (Change Manager ExpertDoc) en Eric Grosfeld (Managing Director ExpertDoc)

Bij ExpertDoc heeft het beveiligen van informatie (in de zorg) en de kwaliteit van onze dienstverlening topprioriteit. Met trots kunnen we nu mededelen dat dit nu ook officieel getoetst en bevestigd is met maar liefst drie certificaten: ISO 27001, NEN 7510 en ISO 9001.

Deze certificaten geven de garantie dat:

  • Onze informatie- en patiëntveiligheid op orde is door de implementatie van een managementinformatiesysteem.
  • Wij correct omgaan met persoons- en bijzondere persoonsgegevens.
  • Onze producten en diensten structureel het kwaliteitsniveau bereiken dat wij beloven door onze interne processen te blijven monitoren, de kwaliteit van de output bewaken en werken aan continue verbetering.

Elkaar blijven uitdagen
Karin Scheidel heeft als Change Manager bij ExpertDoc het hele proces begeleid. “Het systeem is zo opgezet dat het werkbaar is binnen de processen van ExpertDoc. Het leeft in de organisatie zie ik ook. Binnen ExpertDoc is er een groot draagvlak en blijven we elkaar intern uitdagen om de kwaliteit van onze producten en processen te verbeteren.”.


Koen Korteweg, auditor voor de ISO 9001 bij Brand Compliance, kan dit beamen: “Wat ik tijdens de audit direct opmerkte was de aanwezige kennis en het enthousiasme bij alle betrokkenen over het eigen managementsysteem. En de uitvoerige uitwerking daarvan, waarin bij elk aspect van de PDCA-cyclus [Plan Do Check Act] terugkomt. ExpertDoc heeft een goed managementsysteem ingericht en een drive getoond om voortdurend te verbeteren.”.


Volwassenheid van het systeem
Zijn collega Wouter Beekman, auditor voor de ISO 27001 en NEN 7510, vult aan: “Het is duidelijk merkbaar dat de ze bij ExpertDoc gepassioneerd zijn over informatiebeveiliging. Wat mij vooral opviel tijdens de audit is de tijd en moeite die ExpertDoc in het ISMS [Information Security Management System] heeft gestoken. Alle processen rondom de wet- en regelgeving is zeer uitgebreid en concreet uitgewerkt. Ze hebben zelfs een compliment van de jurist gekregen hierover. De volwassenheid van het ISMS is bovengemiddeld voor de fase waarin ExpertDoc zich bevindt.”.

Bevestiging dat we het goed doen
In het verleden heeft ExpertDoc al vele procedures en processen ontwikkeld en toegepast om de kwaliteit en informatieveiligheid van onze producten, zoals NHGDoc, te waarborgen. “Kwaliteit en veiligheid is hierbij altijd al prioriteit geweest, niet alleen voor ons maar ook voor onze klanten. Deze certificaten zijn voor ons dé bevestiging dat we het goed doen. Een geweldig resultaat!”, aldus Eric Grosfeld, Managing Director bij ExpertDoc:

Continu proces
Het is een continu proces om te blijven voldoen aan de regels van deze certificering. Jaarlijks laten we ons hercertificeren op deze drie gebieden om de duurzaamheid te waarborgen.

Categories: Nieuwsarchief