Instellingen

Persoonlijke instellingen maken?

Ga dan eerst naar “Mijn NHGDoc” om een persoonlijk NHGDoc account aan te maken. Instellingen (zoals NHG domeinen aan//uitzetten) zijn persoonsgebonden.


Reset instellingen
Als u in “Mijn NHGDoc” voor een NHG-Standaard
 de alertinstellingen reset door middel van de link “Reset-instellingen”, worden alle instellingen (voor één specifieke patiënt én voor alle patiënten) voor deze NHG-Standaard, inclusief de instellingen op actieregelniveau, teruggezet naar de standaardinstelling.

Stel NHGDoc naar wens in! U kunt zelf bepalen voor welke NHG domeinen de NHGDoc knop geel wordt. Wij adviseren ook altijd om eerst te starten met slechts een aantal domeinen (waar u de meeste aandacht aan wilt besteden) om te wennen aan het gebruik van NHGDoc.

Dit kan via 3 manieren:

  1. Via “Mijn NHGDoc”
  2. In het NHGDoc advies
  3. De startpagina

1. Via “Mijn NHGDoc”

De instellingen gemaakt op deze pagina gelden als de standaardinstelling voor ALLE patiënten waar u geen patiëntspecifieke acties bestaan.

Op deze pagina kunt u:

  • Kiezen vanaf welk prioriteitsniveau u adviezen wilt ontvangen (gele NHGDoc knop). Standaardinstelling is prioriteitsniveau “hoog”.
  • Kiezen of u voor bepaalde NHGDoc domeinen wel of geen adviezen wilt ontvangen. Door op het icoon  voor het NHGDoc domein te klikken kunt u dit ook per onderdeel ” dossier, beleid, medicatie ” instellen. Het instellen doet u door op de AAN/UIT button te klikken en vervolgens de wijzigingen op te slaan.

Reset-instellingen
Als u op de link “Reset-instellingen” klikt, kunt u alle eerder gemaakte (actieregel)instellingen voor dit domein terugzetten naar de standaard. Dit houdt in dat de alertering voor dat NHGDoc domein voor alle patiënten weer op “aan” staat, op het prioriteitsniveau dat u heeft aangegeven.

2. In het NHGDoc advies

De instellingen gemaakt op deze pagina gelden als de standaardinstelling voor alle patiënten waar u geen patiëntspecifieke acties bestaan óf alleen voor de desbetreffende patiënt.

Rechtsboven in het NHGDoc alert ziet u een tandwiel-icoon:

Als u hierop klikt, verschijnt er een tekstblok in het NHGDoc advies. Met de AAN/UIT knop kunt u de adviezen voor dit NHGDoc domein voor deze patiënt aan- of uitzetten.

Alert - alertinstellingen NHGDoc

In een advies kunt u aan de “uitgegrijsde” tab zien, dat u de alertering op een domein heeft uitgezet. Heeft u een domein uitgezet voor uw patiënt, maar bent u toch nieuwsgierig wat voor informatie NHGDoc heeft? klik dan op de “uitgegrijsde” tab en u kunt het advies alsnog lezen.

3. Via Home

De instellingen gemaakt op deze pagina gelden als de standaardinstelling alleen voor de desbetreffende patiënt.

Home - alertinstellingen NHGDoc

Door op het de AAN/UIT button te klikken achter het NHGDoc domein kunt u dit per onderdeel ” dossier, beleid, medicatie ” instellen. Sla vervolgens de wijzigingen op. De instellingen gemaakt op deze pagina gelden als de standaardinstelling voor deze specifieke patiënt.

Om adviezen uit te zetten, klikt u bovenaan op “alert”

Klikt u op de button “alertering uitzetten” dan komt er voor deze actie geen alert meer voor deze patiënt of voor alle patiënten. Onderaan het alert ziet u het aantal actieregels dat u voor deze patiënt heeft uitgezet. Als u hierop klikt kunt u de alerts per actieregel weer zichtbaar maken. Via het “terugpijltje” gaat u dan weer terug naar het oorspronkelijke alert.


Met deze button kunt u instellen dat u bewust wil afwijken van de actieregel voor deze patiënt. Hiermee geeft u aan dat u voor deze actieregel voor deze patiënt wilt afwijken van de NHG-Standaard. U ziet geen gele NHGDoc knop meer bij deze actieregel voor deze patiënt. Onderaan het alert ziet u het aantal actieregels waarvan u bewust bent afgeweken. Als u hierop klikt kunt u door middel van het “terugpijltje” dit per actieregel weer aanpassen.


Met deze button kunt u prioriteit toevoegen voor het desbetreffende advies voor deze patiënt of voor alle patiënten. Na het prioriteren van een actieregel, wordt deze voorzien van het icoon voor de actieregel:
Vinkt u deze actieregel weer aan, kunt u deze prioriteit weer verwijderen.