CGM WEBHIS ZORGDOSSIER

De domeinen Kindcheck, Lareb en Werk zijn gratis beschikbaar voor iedereen met een geactiveerde koppeling met NHGDoc.

In het algemeen geldt: ziet u een groene of gele NHGDoc knop in uw HIS, dan heeft u automatisch beschikking tot de gratis content. Ziet u geen groene of gele knop? Neem dan de hieronder beschreven. Ziet u na deze actie nog steeds geen groene of gele knop, neem dan contact met ons op.

Toegang tot (gratis) content van NHGDoc

Als u een patiëntendossier opent ziet u rechtsboven de NHGDoc alertknop, wordt er een automatische alertaanvraag uitgevoerd. U ziet binnen enkele seconden de grijze NHGDoc alertknop veranderen in een gele of groene NHGDoc alertknop. Deze automatische NHGDoc alertaanvraag werkt alleen als u het volgende heeft ingesteld. In het menu kiest u voor “Instellingen” > “Beheer” > “Onderhoud gebruikers”. Bij artsen kiest u voor “Autorisatie”. Vervolgens vinkt u onder “Dossier toegang” bij de gebruikers “NHGDoc” aan. U heeft nu toegang tot de gratis content van NHGDoc.

Als u het patiëntendossier opent ziet u rechtsboven in de menubalk een grijze NHGDoc knop. Dit houdt in dat u de beschikking heeft over NHGDoc.

Automatische adviesaanvraag
In CGM WEBHIS ZORGDOSSIER wordt de automatische adviesaanvraag de “NHGDoc automaat” genoemd. Als u een patiëntendossier opent, wordt er een automatische adviesaanvraag uitgevoerd.

zorgdossier scherm
U ziet binnen enkele seconden de grijze NHGDoc knop veranderen in een gele of groene NHGDoc knop. De gele NHGDoc knop betekent dat er een NHGDoc advies voor u is. Door erop te klikken wordt het advies geopend.


Handmatige adviesaanvraag
U opent het patiëntendossier en ziet rechtsboven een grijze NHGDoc knop.

Als u op de grijze NHGDoc knop klikt, ziet u vervolgens een gele of groene NHGDoc knop. Ziet u een gele NHGDoc knop, dan wordt automatisch het NHGDoc advies geopend.

MicroHIS_gele_knopDe NHGDoc knop is geel. Er is een NHGDoc advies van hoge prioriteit (standaard instelling) óf vanaf het prioriteitsniveau dat u heeft ingesteld. Klik op de NHGDoc knop om het advies te lezen.

MicroHIS_groeneknop

De NHGDoc knop is groen. Er is een check uitgevoerd en er staat geen NHGDoc advies klaar óf de adviezen zijn van een lager prioriteitsniveau dan wat u heeft heeft ingesteld. Als u op de groene NHGDoc knop klikt heeft u wel toegang tot alle functionaliteiten zoals rapportages van NHGDoc.

De NHGDoc knop is grijs. Deze knop ziet u rechts bovenin als u een consult heeft gestart. Op de achtergrond wordt binnen enkele seconden het NHGDoc advies verwerkt. Vervolgens verandert de kleur van de grijze NHGDoc knop in geel of groen. Klik op de gele knop om het alert te bekijken. Voor de betekenis van de groene NHGDoc knop, zie de uitleg hierboven.

De NHGDoc knop is rood. Er is een communicatiefout tussen uw HIS en NHGDoc. U kunt proberen om handmatig een advies aan te vragen. Krijgt u weer de melding van een communicatiefout? Neem dan contact op via info@nhgdoc.nl

Is uw patiënt onder behandeling bij een specialist? Dan krijgt u geen advies voor deze patiënt als u de specialist noteert in uw HIS, bij de volgende ziektebeelden: astma, atriumfibrilleren, COPD, CVRM, diabetes, hartfalen, osteoporose/fractuurpreventie, schildklieraandoening, nierfalen. U dient dan wel op de juiste plaats in het medisch dossier de hoofdbehandelaar vast te leggen.

Het vastleggen van de hoofdbehandelaar is vaak één van de verplichte indicatoren die gevraagd worden voor deelname aan DBC’s. In CGM WEBHIS ZORGDOSSIER kunt u dit registreren in de NHG Prodigmo-protocollen. Via de tool “Uitgebreid zoeken” kunnen aantallen per tijdsperiode met registratie “Hoofdbehandelaar” gezocht worden. Voorbeelden registreren hoofdbehandelaar Hieronder ziet u een voorbeeld voor DM type II: zorgdossier_Hoofdbehandelaar_vbNa registratie kunt u deze aantallen zoeken via “Uitgebreid zoeken”:
 • Geef in tabblad “Persoonlijk” aan de zoekcriteria (soort: vaste patiënt, huisarts X).
 • Geef in tabblad “Algemeen” een vinkje bij “Labwaarden”.
 • Geef (eventueel) een tijdsperiode aan van de zoekactie.
 • Kies voor het zoeken op “Code”.
 • Kies in het alfabet voor de letter “D” (dit is de eerste letter van de code hoofdbehandelaar DM = DMHBTZ).
zorgdossier_hoofdbehandelaar_vb2
 • Klik op de knop “Zoeken”. De criteria = huisarts wordt op de regel van de hoofdbehandelaar getoond:
zorgdossier_Hoofbehandelaar_vb3
 • De Query kan worden bewaard, als u deze vaker wilt gebruiken.
 • Kies op welke manier u de zoekactie wil verwerken.
 • Voor een nieuwe zoekactie kiest u “Huidige selectie vervangen”
 • Degene die aan de zoekcriteria voldoen, worden getoond.
 • Deze patiënten kunnen worden geprint of geëxporteerd voor verder bewerking.
 
FAQ CGM WEBHIS ZORGDOSSIER

Er zijn op dit moment geen specifieke FAQs voor Bricks Huisarts bekend.
Klik hier om naar de algemene veelgestelde vragen te gaan.