NHGDoc voor praktijkondersteuners

In NHGDoc zitten handige functionaliteiten die specifiek voor de praktijkondersteuner erg fijn zijn ter ondersteuning van het consult. Hieronder lichten we er een aantal uit. 


Focus op diabetes, CVRM, astma en COPD

In NHGDoc zijn er 12 verschillende richtlijnen beschikbaar. U heeft waarschijnlijk een focus op diabetes, CVRM, astma en/of COPD. De andere richtlijnen kunt u gemakkelijk uitzetten. Zo wordt u niet afgeleid door adviezen die voor u niet relevant zijn. Lees hieronder hoe u dit in 3 stappen kunt doen (klik op tabs 1, 2 en 3 voor alle informatie).

Ziektelastmeter COPD

De Ziektelastmeter COPD geeft u en de patiënt inzicht in de belangrijkste factoren die de ziektelast van de patiënt bepalen, aan de hand van een ballonnenschema. Het gaat in op de fysieke, emotionele, psychologische
en/of sociale aspecten die een rol spelen bij de ervaren ziektelast. Met behulp van de kleuren van een ballon is makkelijk inzichtelijk gemaakt welk domein aandacht verdient.

Voordelen Ziektelastmeter COPD in NHGDoc

·      NHGDoc neemt alle metingen die geregistreerd staan in uw HIS automatisch mee. U hoeft deze dus niet zelf handmatig in te vullen.

·      U kunt door op de ballonnen te klikken een persoonlijk behandelplan opstellen.

·      U kunt het ballonnenschema en het persoonlijk behandelplan uitprinten en meegeven aan de patiënt.

Lees hier meer over de Ziektelastmeter COPD en waar u deze kunt vinden in NHGDoc.

CVRM Risicocalculator

Met de CVRM Risicocalculator in NHGDoc kunt u gemakkelijk het geschatte 10-jaarsrisico op sterfte en ziekte + sterfte aan hart- en vaatziekten (HVZ) van uw patiënt berekenen.

De voordelen van de CVRM Risicocalculator in NHGDoc:

·       NHGDoc vult informatie over de risicofactoren al zoveel mogelijk automatisch in. 

·       U ziet een grafiek van zowel de patiënt als een referentiepatiënt met normaalwaarden. Hierdoor kunt u goed zien wat het verschil is tussen het huidige risico van de patiënt en het risico bij ideale waarden van de bloeddruk en het cholesterol.

·       U kunt aan de patiënt laten zien wat de impact is van bijvoorbeeld leefstijlaanpassingen op het voorspelde risico. Zo kunt u bij een patiënt die rookt laten zien wat het effect is als hij/ zij zou stoppen met roken.

·       U kunt de grafiek voor de patiënt uitprinten om mee te geven

Lees hier meer over de CVRM Risicocalculator en waar u deze kunt vinden in NHGDoc.