Bijwerkingzoeker

Bent u ook veel tijd kwijt met het speuren naar bijwerkingen in de teksten van het Farmacotherapeutisch Kompas? De Bijwerkingzoeker helpt! Typ de bijwerking in (bijvoorbeeld ‘hyperglykemie’). De Bijwerkingzoeker toont vervolgens direct welke actuele geneesmiddelen van de patiënt deze bijwerking kunnen veroorzaken en met welke frequentie, op basis van de informatie uit het Farmacotherapeutisch Kompas.

Snel

met één druk op de knop ziet u welke geneesmiddelen van de patiënt de bijwerking kunnen veroorzaken

Slim

de zoekfunctie zoekt zowel op uw zoekterm als synoniemen voor de gebruikte zoekterm

Compleet

directe link naar de bijsluitertekst in het FK

Patiëntspecifiek

de Bijwerkingzoeker zoekt automatisch in de lijst van actuele medicatie van de patiënt

De Bijwerkingzoeker is een functionaliteit in NHGDoc die naar wens kunt activeren. Hiervoor betaalt u een additionele vergoeding van €10,40 euro (excl. btw) per normpraktijk per maand.

FAQ Bijwerkingzoeker

U kunt de Bijwerkingzoeker gebruiken indien u een abonnement heeft op NHGDoc en de Bijwerkingzoeker en één van de volgende HIS-en gebruikt: Bricks Huisarts, CGM HUISARTS, CGM WEBHIS ZORGDOSSIER, MicroHIS, OmniHIS Scipio of Promedico-ASP.

Gebruikt u geen HIS, maar bent u wel geïnteresseerd in de Bijwerkingzoeker voor uw systeem? Mail dan naar info@expertdoc.nl.

De bron voor de Bijwerkingzoeker is het Farmacotherapeutisch Kompas (FK). Alle wijzigingen die in het FK worden doorgevoerd worden één keer per maand geüpdatet in de Bijwerkingzoeker. 

Dat kan komen door één van de volgende oorzaken:

  • De Bijwerkingzoeker is nog niet geüpdatet (dit gebeurt 1 keer per maand)
  • Het synoniem waar u op zoekt is nog niet opgenomen in onze synoniemendatabase. Mail in dit geval naar: info@expertdoc.nl of verstuur uw feedback via de Feedback knop in NHGDoc.

In het overzicht van zoektermen staan bijwerkingen met de exacte tekst waar u op gezocht heeft, maar ook andere synoniemen uit de synoniemgroep waarin deze tekst gevonden is. Dit kan soms zorgen voor onverwachte resultaten. Bijvoorbeeld: er is een synoniemgroep ‘bloedneus’. In deze groep zitten 4 termen:

  • bloederige afscheiding neus
  • epistaxis
  • bloedneus
  • neusbloeding

Als u nu zoekt op ‘afscheiding’. Dan vindt de Bijwerkingzoeker in de synoniemgroep bloedneus de term ‘bloederige afscheiding neus’. Deze bevat uw zoekterm afscheiding. De overige synoniemen uit de synoniemgroep bloedneus worden nu ook in het overzicht van zoektermen getoond.